Submenu

Nieuws

< Terug naar overzicht

Zonovergoten Aardappeldemodag breekt wederom bezoekersrecord

donderdag 01 september 2016

De organisatie van Aardappeldemodag kijkt terug op een succesvolle editie met wederom een bezoekersrecord.

8.000 bezoekers en 135 standhouders waren in Westmaas om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen over het onderwerp dat ze allen gemeen hebben: de aardappel. Het thema dit jaar was: Vitaliteit, voor een gezonde aardappelsector. Een breed thema waar veel standhouders op hun eigen manier op in konden spelen.

Na inspirerende toespraken van prof. Ruud Huirne (WUR/Rabobank), Ir. Dick Hylkema (NAO) en prof Arthur Mol (WUR) ging de beurs van start. Tevens waren er demonstraties van rooien, lossen, verladen, maatscheiden, aardappels wassen en waren er noviteiten in de praktijk te zien die de bodemdruk verlagen. Zo reed er een overlaadwagen, de Pom-Over uit België, die voor de eerste keer in Nederland demonstreerde en er reden trekker-kipper combinaties die voorzien waren van drukwisselsystemen. Nieuw dit jaar was het Holland Process Paviljoen waar een compleet werkende verpakkingslijn gebouwd was. De 2,5 kg verpakkingen die deze unieke lijn produceerde, werden door de bezoekers als bedankje mee naar huis genomen.

Binnen vond de bedrijvenmarkt plaats met 77 standhouders. Op het mechanisatiepark was een keur aan machines te zien gerelateerd aan de sector.

Later volgen op de site (links naar) fotoverslagen en videomateriaal. De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en inzet.

Sponsors 2018

Video Aardappeldemodag 2018

Mediapartners

verzamelbestand mediapartnersTwitter