Submenu

Nieuws

< Terug naar overzicht

Succesvolle Aardappeldemodag

donderdag 21 augustus 2014

De organisatie van Aardappeldemodag kijkt terug op een geslaagde editie met meer standhouders en meer bezoekers dan ooit. 137 standhouders en ruim 7000 bezoekers waren in Westmaas om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen over het onderwerp dat ze allen gemeen hebben: de aardappel.

Het thema dit jaar was: Schone teelt bepaalt de toekomst. Een actueel thema waar veel standhouders op hun eigen manier op in konden spelen.

Na inspirerende toespraken van prof. Louise Fresco en commissaris van de koning, drs. J. Smit, gingen de rooidemonstraties van start. Tevens waren er demonstraties van lossen, verladen, maatscheiden, aardappels wassen, kisten wassen en er vond een wedstrijd plaats met twee identieke trekker-kieper combinaties op verschillende bandenspanningen.

Binnen was een bedrijvenmarkt met 77 standhouders en een Energieplein, waar inspiratie kon worden opgedaan over energiebesparende en -leverende maatregelen. Op het mechanisatiepark was een keur aan machines te zien gerelateerd aan de sector. Tenslotte konden de bezoekers een zevental lezingen bijwonen om hun kennis over verschillende aspecten van de aardappelsector bij te spijkeren.

Later volgen op de site (links naar) fotoverslagen en videomateriaal. De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en inzet.

Sponsors 2018

Video Aardappeldemodag 2018

Mediapartners

verzamelbestand mediapartnersTwitter